شمار قربانیان زلزله به ۲۲ هزار نفر رسید، سازمان بهداشت جهانی هشدار داد

شمار قربانیان زلزله مهیب ترکیه و سوریه به مرز ۲۲ هزار نفر نزدیک شد. در این حادثه نزدیک به ۸۰ هزار نفر مصدوم شده‌اند و سازمان بهداشت جهانی می‌گوید اگر کمک‌های فوری برای بازماندگان زلزله ویرانگر ارسال نشود، آنان به‌زودی با خطر «فاجعه ثانویه» روبرو خواهند شد.

رابرت هولدن، مدیر واکنش‌های حوادث طبیعی سازمان بهداشت جهانی‌، در گزارشی اعلام کرد کسانی که از زلزله هولناک سوریه و ترکیه نجات یافته‌اند، اکنون برای ادامه زندگی با مشکلات جدی از جمله تامین آب، امکانات اولیه زندگی، انرژی و خوراک مواجه‌اند. به گفته او، اگر به همان سرعت مرحله نخست جست‌وجو و نجات اقدامی انجام نشود، ممکن است شمار آسیب‌دیدگان در این مرحله نیز به‌اندازه فاجعه اول افزایش پیدا کند.

بیش از چهار روز از وقوع زلزله‌ای هولناک در مناطق وسیعی از ترکیه و سوریه می‌گذرد. نیروهای امداد و نجات همچنان در تلاش برای بیرون آوردن بازماندگان از زیر آوار ساختمان‌های ویران‌ در شرایط یخبندان زمستانی‌اند.

در حالی‌ که پنجره زمانی برای نجات بازماندگان از زیر آوار به‌سرعت در حال بسته شدن است، همچنان اخباری از نجات برخی افراد با وجود گذشت ساعت‌ها منتشر می‌شود و امیدها را زنده نگه می‌دارد.

خبرگزاری آناتولی، صبح جمعه ۱۰ فوریه (۲۰ بهمن) در گزارشی از نجات یک مادر و پسر در استان دیاربکر، ۱۰۱ ساعت پس از وقوع زلزله خبر داد. در گزارشی دیگر نیز اعلام شد که زن ۷۳ ساله‌ای با وجود گذشت ۸۶ ساعت از زیر آوارهای ساختمان مسکونی‌اش در استان آدیاما زنده بیرون آمد.

روز پنجشنبه هم خبرهای نجات بازماندگان به‌ویژه کودکان از زیر آوارها، بازتاب وسیعی در رسانه‌های بین‌المللی داشت.

دو زلزله به بزرگی ۷.۸ و ۷.۷ روز دوشنبه ششم فوریه به مرکزیت شهرستان‌های پازارجیک و البستان در استان‌ قهرمان‌ماراش، ۱۰ استان ترکیه و مناطق وسیعی از شمال غرب سوریه را لرزاند.

برمبنای آخرین آمار، تاکنون ۲۱ هزار و ۷۱۹ نفر در این رخداد کشته شده‌اند و شمار مجروحان نیز دست‌کم ۷۹ هزار و ۴۸۷ نفر است. همچنین بالغ‌بر ۳۷ هزار نفر آواره شده‌اند و زندگی حداقل ۲۴ میلیون نفر از این حادثه متاثر شده‌ است.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، به مدت سه ماه در ۱۰ استان آسیب‌دیده این کشور حالت فوق‌العاده اعلام کرد. او در بازدید از مناطق زلزله‌زده نیز قول داد که خانه‌های شهروندان در مدت یک‌سال ساخته می‌شوند.

مردم ترکیه در همبستگی کامل با شهروندان آسیب‌دیده، مراکز عمومی از جمله مدارس‌ و سالن‌های ورزشی را به محل جمع‌آوری کمک‌های مردمی تبدیل کرده‌اند. با اعلام وزارت آموزش ملی ترکیه هم تعطیلی تمام مدارس این کشور تا ۲۰ فوریه تمدید شد.

محمود اوزر، وزیر آموزش ملی ترکیه، در بیانیه‌ای اعلام کرد که معلمان داوطلب این کشور برای کمک به آسیب‌دیدگان به مناطق زلزله‌زده اعزام شده‌اند.

اداره توسعه بین‌المللی آمریکا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که این کشور ۸۵ میلیون دلار به زلزله‌زدگان سوریه و ترکیه کمک می‌کند. صلیب سرخ جهانی نیز از اعزام پنج هزار نیرو به مناطق زلزله‌زده خبر داد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *