یک مطالعه جدید نشان میدهد که کمبود غذا بروز اختلال و زوال شناختی را در افراد مسن تسریع میبخشد. اختلالهای شناختی در افرادی که غذای کافی برای خوردن ندارند ممکن است به دلیل تغذیه نامناسب یا استرس ناشی از تجربه مشکلات مالی شدیدی که آنها را از خریدن مواد غذایی مورد نیاز باز میدارد، باشد.
به گزارش سایت خبرهای پزشکی «مدیکال نیوز تودی»، نسبت افراد مسنی که اغلب به دلیل محدودیتهای مالی کمبود غذا دارند، در طول یک دهه، بین سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۱۶، در ایالات متحده بیش از دو برابر شده و از ۵.۵ درصد به ۱۲.۴ درصد افزایش یافته است.
برنامههایی مثل «برنامه کمک تغذیه مکمل» ایالات متحده موسوم به «اسنپ» در طول این مدت از تعداد افراد گرسنه جوانتر کاسته است. هرچند تحقیقات نشان میدهد که چنین تلاشهایی برای افراد مسن و بهویژه برای زنان مسنتر که تنها زندگی میکنند، کمتر موفقیتآمیز بوده است.
افراد سالمندی که کمبود غذا دارند، بیشتر در معرض محدودیتهای فیزیکی هستند و خطر سوءتغذیه و افسردگی بیشتر آنها را تهدید میکند.
یک تجزیه و تحلیل جدید از دادههای برنامه کمک تغذیه مکمل ایالات متحده نشان میدهد که خطر تسریع زوال شناختی سالمندانی را که با کمبود غذا مواجه هستند، بیشتر تهدید میکند.
افرادی که از نظر اقتصادی واجد شرایط بهره بردن از برنامه کمک تغذیه مکمل ایالات متحده بودند اما در این برنامه شرکت نکردند، نرخ زوال شناختی سریعتری را – تقریباً ۴.۵ سال زودتر از سنی که می توانستند انتظارش را داشته باشند – تجربه کردند. اما افرادی که غذای کافی داشتند کمترین سرعت پیری ذهنی را داشتند. لازم به ذکر است که برای یک فرد سالمند، ۴ سال پیری مغزی میتواند قابل توجه باشد.
یافتههای این مطالعه در ژورنال «تغذیه» آمریکا، که یک نشریه آکادمیک علمی داوری همتا است، منتشر شده است.